JURNAL HARIAN: Personal KLSifu.com ke?@HealthFitness-KL.info
Username: Password: No Account ? Sign Up Now



Health Fitness KL



Discussion Topics
Be Fit Malaysia | Best Gyms In Petaling Jaya | Body Factory Gym & Fitness Centre | Celebrity Fitness Kepong | Certified Professional Trainer Malaysia | Fitm Malaysia | Fitness Coach PJ | Fitness First Malaysia Price | Fitness Malaysia | Gym Malaysia | Gym Trainer Kl | Hiit Classes Kl | Ladies Gym Kuala Lumpur | Ladies Gym Selangor | Mid Valley Gym Price | Personal Gym Trainer | Personal Trainer Jobs KL | Rockafella Gym Ampang | Rockafella Gym Bandar Baru Selayang


JURNAL HARIAN: Personal KLSifu.com ke?





Beberapa hari lepas ketika berada di FF Axis, D terserempak dengan 2 orang rakan sekerja tapi dari jabatan yang lain, mereka baru join gym...baru sebulan. So lepas habis kelas....D duduk di kerusi sambil minum. mereka datang jumpa D dan tanya tentang personal trainer the personal trainer dan minta nasihat samaada berbaloi atau tidak mereka nak ambil PT. D dah agak dah sebab mereka dah sebulan so mereka dah lepas 2 sesi pecuma personal training. Bila kita join FF, kita akan dapat 2 sesi percuma personal training. Pada sesi pertama, PT akan tunjukkan cara2 mengunakan peralatan di gym. Mereka akan mulakan dengan latihan kardio dengan mengunakan treadmill"masa nie mereka akan beramah mesra dengan kita dan tanya apa objektif kita masuk FF. Sessi kedua mereka akan ajar kita mengunakan peralatan latihan beban dan 15 minit terakhir mereka bawak anda ke bilik khas PT untuk timbang, ambil sukatan lemak, kadar air dalam badan dll.

Masa nie mereka akan terangkan masalah kita dan tunjukkan jalan penyelesaian iaitu dengan memperkenalkan program/ pakej full personal training. Masa nie memang mereka akan pujuk kita beli pakej tu tapi jangan bimbanglah sebab mereka bukan jenis memaksa seperti di Pusat Kecantikan New York. Jadi nasihat D kepada rakan baru D ini".jangan terburu-buru buat keputusan. Jangan sesekali buat keputusan semasa sesi kedua tersebut sebaliknya ambil peluang untuk melakukan sedikit kaji selidik dulu tentang PT ini. Apa yang D lihat setelah berada 3 tahun di FF dan pernah guna khidmat PT untuk 25 session"inilah sedikit nasihat yang D berikan kepada mereka. Jika lihat di FF ada beberapa PT yang muda remaja dan mereka ini akan sentiasa datang berbual dengan kita".sentiasa senyum dengan kita. Kalau PT tu melayu mereka akan cari ahli gym melayu dan sentiasalah datang berbual dengan kita"..yang jenis peramah nie masih dalam tempoh percubaan atau baru masuk kerja. Mereka ini belum berpengalaman"kalau PT yang telah lama bekerja atau berpengalaman sikit".mereka nie jarang nak senyum dengan kita.

Jual mahallah kononnya". Jika kita memang berniat untuk ambil PT".luangkan masa perhatikan PT semasa mereka melatih trainee mereka. Lihat cara mereka menyentuh tubuh trainee mereka".cara mereka membetulkan setiap gerakan senaman"cara mereka tegur kesilapan trainee dan yang paling penting"lihat mata mereka samaada mereka memberikan tumpuan sepenuhnya pada trainee ataupun merbual dengan PT lain atau ahli gym lain selepas minta traine buat senaman dan hanya kembali selepas trainee selesai. Kalau Nampak PT buat begini".cancellkan nama mereka dari list anda. Cari PT yang betul2 boleh memberikan motivasi kepada anda. Itulah tujuan utama PT....adalah untuk memberi motivasi dan memberi tunjukajar cara senaman yang betul. D pernah melihat seorang PT perempuan kat the curve punya FF The Curve yang tengah melatih traineenya.

Dia minta trainee melakukan push up kat bangku panjang".PT tersebut berdiri sambil bercekek pinggang dan mengira dengan kuatnya 1"2".3"sambil matanya melihat orang lalu lalang dengan mesej " Lihatlah aku".hebatkan aku nie". Dia langsung tak tegur traineenya yang buat gerakan push up yang salah".langsung tak tegur dan betulkan kedudukan tubuh trainee tadi. Perempuan bodoh dan sombong. Jangan ambil PT macam nie. Buat habis duit je. Ambil PT yang anda rasa anda akan selesa dengan mereka"contohnya kalau anda wanita maka anda hendak ambil PT wanita jugak"tak salah. Tapi kalau pemerhatian anda ada PT lelaki yang bagus dan tahu jaga adap ketika menyentuh trainee"anda boleh ambil PT lelaki.

Jangan sesekali menghadkan pilihan kita berdasarkan jantina atau bangsa. Pilih yang anda selesa dan terbaik. PT yang bermulut celupar menegur tranee dengan tujuan hendak malukan tranee. Ada seorang PT perempuan melayu di FF members to have The Curve yang menemani tranee di treadmill bercerita tentang keburukan tranee beliau yang lain sehingga D dengar butiran perbualan mereka wp D berada di treadmill sebelah. So kalau dia boleh burukkan tranee dia yang lain tak mungkin dia takan burukkan anda".so keluarkan list nama beliau. Membandingkan keupayaan sesama trainee " U bagus tapi trainee i yang semalambila I yang semalam"bila I yang semalambila i suruh dia buat macam nie pun tak boleh"lembik sangat". PT macam nie bodoh sbb keupayaan manusia berbeza so dia yang sebenarnya tidak kreatif dan tidak memberikan tumpuan yang baik kepada pemasalah traineenya. Dia sepatutnya memcari jalan bagaimana mengatasi pemasalah trainee bukan mengutuk.

Jika sudah ada seorang PT yang anda rasa bagus cuba-cubalah berbual dengannya. Tanyalah pengalaman PT tersebut".jangan biar dia saja yang asyik tanya tentang diri kita. Tanya pengalaman beliau"..kelulusan beliau"certificate yang beliau perolehi. Tanya diri anda. Anda melabur wang yang agak banyak untuk membayar PT oleh itu anda harus sama-sama bersemangat dan tekun. Jangan lembik dan mengada-gada. Jika anda malas".sentiasa culas".banyak alasan".baik jangan buang duit. Satu sesi latihan mengunakan PT adalah RM120-150 sejam dan satu pakej adalah dalam 10 sessi dan lebih so....pastikan anda juga bersungguh-sungguh dan bersemangat. Jawapannya bergantung pada anda.

Ia berbaloi jika anda dapat PT yang boleh melatih anda seperti PT kat bawah nie...hehehe. Tidak berbaloi jika anda salah pilih PT. Oleh itu buat homeworks dulu sebelum buat keputusan dan jangan buat keputusan terburu-buru. Dapatkan pandangan rakan2 gym anda. PT bagus jika anda inginkan motivasi untuk terus melakukan exercise.....jika anda melakukan senaman tanpa ilmu....memang anda akan cepat boring dan hanya boleh bertahan setakat 6 bulan sahaja lepas tu andapun mula culas hendak ke gym. Bob dan Jillian, PT dalam The Biggers Loser. REALIZE THAT like anything in LIFE IS A non profit secondary SCHOOL AND YOU enjoyed your stay HERE TO LEARN.

PROBLEMS you or others ARE SIMPLY PART in this kind OF CURRICULUM THAT APPEAR AND FADE AWAY LIKE ALGEBRA CLASS with rockafella gym BUT THE LESSONS YOU would like to LEARN WILL LAST working overseas on A LIFETIME. A keto diet and nutritional plan will help you are trying to lose fat fast, drop off director of the weight, tone - mix it up have you. The end of the post Beginner's Guide for parking prior To The Keto Diet appeared fir... GST - Goverment Service Tax 6% vs Good in trainings nutrition and Service Tax 4%. Artikel ini diambil dari sebuah laman blog - oskortos dengan keizinan.

Related Items
PERSONAL TRAINER (Johor, Kuala Lumpur & Selangor Area) Job - Celebrity Fitness Malaysia in Selangor
Shopee Malaysia Buy and Sell on Mobile or Online, Best Marketplace For You
The 10 best Personal Trainers in Taman Kepong Jaya, Muar - Last Updated February 2019
Personal Trainer@Physiotherapist Service Provider at KLSifu.com
Male Personal Trainer In Kepong Kuala Lumpur - Personal Training IN Kepong
Top Personal Trainer Pros in Kepong
Computational Collective Intelligence. Technologies and Applications: Second KLSifu.com
Personal Trainer Wanita - Daerah Khusus Ibukota Jakarta
Celebrity Fitness @Klang Parade Gym & Center in Malaysia
Dulu Berbobot 95 Kg, Kini Wanita Ini Jadi Personal Trainer Lifestyle KLSifu.com
With muscles and tudung, fitness instructor defies beauty and religious norms - Malaysia
Schedules
Classes at Fitness First 1MK
Home

Popular Topics